Νέα σεζόν, νέα αρχή. Ίσως και νέο κούρεμα;

Μερικά από τα σημεία γύρω από τα οποία στρέφεται η συζήτηση περί μαλλιών και hairtstyle είναι η προσωπικότητα και πολλές φορές η ηλικία. Όχι επειδή υπάρχουν κουρέματα που ταιριάζουν σε μια 20χρονη και δεν μπορεί να υποστηρίξει μια 50άρα (hello? 2020 εδώ), απλώς σε κάθε φάση της ζωής της κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές ανάγκες, ενώ μεγαλώνοντας καταλαβαίνει καλύτερα τι της ταιριάζει και τολμά επιτέλους το κούρεμα που πάντα ήθελε να κάνει, αλλά για κάποιο λόγο δίσταζε.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στις γυναίκες άνω των 50, το Instagram αποτελεί (και σε αυτήν την περίπτωση) αστείρευτη πηγή ιδεών και προτάσεων, καθώς πολλές είναι οι fashionistas στα πρώτα (δεύτερα και τρίτα) -ήντα που εμπνέουν με το στιλ αλλά και το hairstyle τους. Από τα πολλά και διάφορα κουρέματα που συναντήσαμε, ξεχωρίσαμε τα 5 παρακάτω, καθώς ήταν και τα πιο δημοφιλή.

Τα κουρέματα που ταιριάζουν περισσότερο στις γυναίκες άνω των 50

 

Το lob (μακρύ καρέ) χρειάζεται ελάχιστο styling και είναι ιδανικό για τις πολυάσχολες και multitaskers που δεν έχουν χρόνο να ετοιμαστούν. Plus, το μήκος του σας επιτρέπει και να πιάσετε τα μαλλιά σας σε αλογοουρά.

Το πιο κοντό καρέ κάνει το λαιμό να φαίνεται πιο ψηλό και τονίζει τις γωνίες του προσώπου. Φρεσκάρει την εικόνα, είναι μοντέρνο και ταιριάζει σε κάθε στιλ και προσωπικότητα.

 

View this post on Instagram

 

Pink lips and polka dots @napoleonperdis 🌸 . . . #napoleonperdis #viviensmodels #makeup #beauty #over50 #greyhairedmodel #grayhair

A post shared by Michele Aikin (@m_isfor_mich) on

Το μήκος που κυριαρχεί στο Instagram στις γυναίκες over 50 είναι αυτό που φτάνει στους ώμους. Πέφτει αρμονικά στο πρόσωπο, επιτρέπει διαφορετικά looks -μπορείς να τα μαζέψεις σε αλογοουρά ή κότσο- και δε χρειάζονται πολλή ώρα στο στέγνωμα ή το ίσιωμα.

Οι αφέλειες λειτουργούν ως κορνίζα του προσώπου, τονίζουν τα μάτια και ταιριάζουν πολύ σε ηλικίες άνω των 50. Ωστόσο, προτιμήστε τις curtain-bangs ή τις αφέλειες στο πλάι, καθώς είναι πιο classy.

 

 

View this post on Instagram

 

Y E S. BLEACH STAINS! #kickingcaronavirusassonescrubbingatatime

A post shared by Jamie Lee Curtis (@curtisleejamie) on

Το pixie haircut είναι πολύ εύκολο στο styling (απλώς ανακατέψτε λίγο τα μαλλιά σας με μια μικρή ποσότητα προϊόντος styling) και αναδεικνύει τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά σας. Αν δεν αρέσει το πολύ κοντό κούρεμα, μπορείτε να τα αφήσετε λίγο πιο μακριά, τύπου αλά γκαρσόν.

Πηγή: www.bovary.gr