4 τρόποι να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο  

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 4 τρόποι να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο  
great-hair

H ηλιακή ακτινοβολία, η θάλασσα και το αλάτι είναι παράγοντες που ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν τα μαλλιά. Η ενυδάτωση ξεκινάει από το τριχωτό της κεφαλής, εξηγεί ο hair expert Anthony Cole. Όταν έχεις ίσια μαλλιά, τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στο τριχωτό και είναι απαραίτητα για να διατηρούνται τα μαλλιά υγιή και λαμπερά μετακινούνται εύκολα στα μήκη και στις άκρες με τη βοήθεια του βουρτσίσματος. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τα σγουρά μαλλιά, καθώς το σπειροειδές σχήμα της μπούκλας δεν επιτρέπει στα φυσικά έλαια να κατανεμηθούν ομοιόμορφα και να φτάσουν εύκολα στις άκρες. Τι μπορείς να κάνεις για να διατηρείς τα μαλλιά σου σε καλή και υγιή κατάσταση;

Λούσου με τρόπο

Όταν λούζεσαι, αφιέρωνε χρόνο στο τριχωτό και κάνε μασάζ. Ο Cole προτείνει να ρίχνεις λίγο σαμπουάν στα χέρια σου και να το απλώνεις σε στεγνό τριχωτό κάνοντας μασάζ πριν βρέξεις τα μαλλιά σου.

Όχι πολύ συχνά λουσίματα

Περιόρισε τις φορές που λούζεσαι μέσα στην εβδομάδα γιατί το σαμπουάν έχει την τάση να αφαιρεί τα φυσικά έλαια που προσφέρουν προστασία από τον ήλιο. Παρόλα αυτά, στη ρουτίνα της περιποίησής σου βάλε δύο σαμπουάν με διαφορετικά, βασικά χαρακτηριστικά και χρησιμοποίησέ τα εναλλάξ για να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και οφέλη, όπως για παράδειγμα ενυδάτωση και αναδόμηση.

Απόφυγε τα προϊόντα που περιέχουν αλάτι

Περιόρισε τα θερμικά εργαλεία, δηλαδή τις πρέσες και τα πιστολάκια, όπως και τα προϊόντα που προκαλούν αφυδάτωση.

Φύλαξε το πιστολάκι και τις πρέσες στο ντουλάπι μέχρι να περάσει το καλοκαίρι. Και απόφυγε τις καλλυντικές φόρμουλες με αλάτι. Το συγκεκριμένο συστατικό κλέβει την ενυδάτωση και προκαλεί ξηρότητα κυρίως στα σγουρά μαλλιά. Για παράδειγμα, κάποια ξηρά σαμπουάν (dry shampoos) περιέχουν αλάτι και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τα αποφεύγεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το ίδιο ισχύει και με τα spray με θαλασσινό νερό που κάνουν τα περίφημα beach waves. Δεν είναι για όλους τους τύπους μαλλιών.

Leave-in conditioner: το απόλυτο must

Η μαλακτική κρέμα είναι πολύ σημαντική και κατά τη διάρκεια του ντους αλλά και μετά από αυτό σε μορφή leave-in. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά ειδικά για τα κυματιστά, σγουρά και πολύ σγουρά μαλλιά. Επειδή τα φυσικά έλαια που παράγει το τριχωτό της κεφαλής δεν «ταξιδεύουν» εύκολα μέχρι τις άκρες των μαλλιών χρειάζεται να ενισχύσουμε κάθε τούφα με ενυδάτωση και θρέψη. Αν, μάλιστα, το leave-in conditioner διαθέτει και δείκτη προστασίας για προστασία από UVA/UVΒ, ακόμα καλύτερα.