Το πασχαλινό τραπέζι “βλάπτει σοβαρά” την καρδιά

Oδηγίες για ένα πασχαλινό τραπέζι που θα εξασφαλίζει την καρδιαγγειακή μας υγεία έδωσε ο Δημήτριος Τούσουλης, Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών – Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής “Ιπποκράτειο” Γ.Ν.Α.

Με δεδομένο ότι το γεύμα του Πάσχα με τις λιπαρές τροφές που συνήθως περιλαμβάνει μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τις 6.000 θερμίδες, ο καθηγητής τόνισε ότι τα πολύ λιπαρά γεύματα μπορεί να συνδεθούν με ακραίες καρδιακές παθήσεις, όπως την εμφάνιση εμφράγματος του μυοκαρδίου. “Το γεύμα του Πάσχα αυξάνει την πηκτικότητα και μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα του μυοκαρδίου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τούσουλης.

Συστήνει λοιπόν την κατανάλωση σαλάτας μαζί με το γεύμα και την με μέτρο κατανάλωση αλκοόλ. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ανεβάσει την πίεση και να προκαλέσει κολπικές μαρμαρυγές με απρόβλεπτες συνέπειες, τόνισε ο Καθηγητής.