Νανοϊατρική: Εφαρμογές στην καθημερινή ιατρική πράξη

Με τη βοήθεια της Νανοϊατρικής, στην πρώτη εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, καινοτόμες επιστημονικές και τεχνολογικές μέθοδοι μπορούν να αποκαταστήσουν αποκαθιστούν τις βλάβες που προκαλεί στον οργανισμό μας ο σύγχρονος, αγχώδης τρόπος ζωής, προλαμβάνοντας τη γήρανση, αλλά και πολλές σοβαρές ασθένειες!

H δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη είναι η πρώτη στην Ελλάδα εξειδικευμένη ιατρός καρδιολόγος που ασχολήθηκε με τη Νανοϊατρική, σε μια εποχή που ο τομέας αυτός ήταν παντελώς άγνωστος.

Σήμερα, έχει την ευθύνη του τομέα της Νανοϊατρικής στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, που κατά διαστήματα παρουσιάζει καινοτόμες εφαρμογές Νανοτεχνολογίας, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τα επιτεύγματα του κλάδου στον τομέα της Ιατρικής.

Αυτό όμως που διαφοροποιεί τη δρα Βαρβάρα Καραγκιοζάκη είναι η ολιστική προσέγγισή της σε προβλήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής, τα οποία «αποτυπώνονται» στην υγεία μας.

 

Μάθετε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας

Στην πρώτη NanoMed Lifestyle Clinic στην Ελλάδα, εφαρμόζονται καινοτόμες επιστημονικές και τεχνολογικές μέθοδοι, οι οποίες αποκαθιστούν τις βλάβες που προκαλεί στον οργανισμό ο σύγχρονος, αγχώδης τρόπος ζωής. Η πρόταση του NanoMed LifeStyle Clinic είναι ολιστική, στηρίζεται στο δίπολο της ισορροπημένης διατροφής, της αξιοποίησης των ευεργετημάτων της φύσης και της θωράκισης του οργανισμού, με τη σύγχρονη τεχνολογία και τις δυνατότητες που δίνει η Νανοϊατρική.

Συγκεκριμένα, με τα ειδικά πρωτοποριακά διαγνωστικά τεστ Νανοϊατρικής, μπορείτε να μάθετε:

  1. Τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες, που ευθύνονται για δεκάδες ασθένειες
  2. Την κατάσταση του μεταβολισμού σας
  3. Την επίδραση που άσκησαν στα γονίδιά σας οι περιβαλλοντικοί παράγοντες (επιγενετική)
  4. Την οξείδωση της επιδερμίδας σας

Πρόκειται για την Ιατρική που στοχεύει στην αλλαγή του τρόπου διαβίωσης-lifestyle, στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση αλλά και στην αποτελεσματική θεραπεία χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι αρθρίτιδες, οι νευροεκφυλιστικές νόσοι, η νοσογόνος παχυσαρκία, η υπογονιμότητα, η σπαστική κολίτιδα, οι αλλεργίες κ.ά. Οι τεχνολογικές εξελίξεις της Νανοϊατρικής, όπου η διάγνωση και θεραπεία των νόσων γίνεται σε ατομικό επίπεδο, δηλαδή λίγων νανομέτρων, μας δίνουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουμε τους παράγοντες σε κυτταρικό επίπεδο, που συμβάλλουν στην εκδήλωση των ασθενειών σε πολύ πρώιμο στάδιο, με σκοπό την έγκαιρη θεραπεία τους.

 

«Σκανάροντας» τον ανθρώπινο οργανισμό

Εξετάζουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, «σκανάροντας» τον οργανισμό σε ατομικό και κυτταρικό επίπεδο με υψηλής τεχνολογίας διαγνωστικά τεστ και προτείνουμε υπερσύγχρονες εξατομικευμένες θεραπείες που προσφέρουν αντιγήρανση και ευεξία, ανανεωμένη και λαμπερή επιδερμίδα, ενώ μπορούν να χαρίσουν, ακόμη και λεπτή σιλουέτα.

Ειδικότερα, με ένα αναίμακτο τεστ μεταβολισμού ελέγχουμε την κατακράτηση υγρών, τη διατροφική κατάσταση των κυττάρων και προτείνουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για λιπόλυση, αντιοξείδωση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, βελτίωση της υγείας και της ευεξίας.

 

Προλαμβάνοντας τη γήρανση εσωτερικά και εξωτερικά

Στην πραγματικότητα, μπορούμε να προλάβουμε τα πάντα. Η οξείδωση του οργανισμού προέρχεται από τις ελεύθερες ρίζες που προσβάλλουν τα κύτταρά μας, προκαλώντας οξειδωτικό στρες, δηλαδή γήρανση των κυττάρων και, επομένως, των ιστών.

Πρόκειται για μια διαδικασία που έχει επιπτώσεις στον οργανισμό, μπορεί να προκαλέσει διάφορες σοβαρές παθήσεις, να βλάψει το δέρμα, ακόμη και τη σιλουέτα. Μία σταγόνα αίματος αρκεί για να μετρήσουμε το οξειδωτικό στρες και τις αποθήκες του οργανισμού σε αντιοξειδωτικά.

Ειδικά τα άτομα που είναι καπνιστές, παχύσαρκοι, διαβητικοί, καρδιοπαθείς, οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, οι αθλητές, οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή όσες υποβάλλονται σε ορμονικές θεραπείες, τα άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ, πρέπει να υποβάλλονται σε μέτρηση οξειδωτικού στρες. Το ίδιο και τα άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα, έμφραγμα, εγκεφαλικό, ανεύρυσμα αορτής, με κληρονομικότητα για στεφανιαία νόσο, αυξημένη χοληστερόλη, οι ασθενείς με καρκίνο, αυτοάνοσα νοσήματα, αρθρίτιδα, αλλεργίες, Parkinson, Alzheimer, παθήσεις πνευμόνων, υπογονιμότητα κ.ά.

Η κυτταρική βλάβη ξεκινά στο επίπεδο της μεμβράνης, προκαλώντας αλλοιώσεις στο μηχανισμό μεταφοράς των στοιχείων μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος των κυττάρων. Η βλάβη που προκαλεί το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα επιφέρει γήρανση των κυττάρων και, επομένως, των ιστών, η οποία εκδηλώνεται ως πρόωρη γήρανση του δέρματος και στη συνέχεια ως γήρανση των ζωτικών οργάνων του ανθρώπου. Ακόμη, οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου προκαλούν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης-LDL στο τοίχωμα της αρτηρίας με συνέπεια τη δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας, τη στένωση των αρτηριών και την πρόκληση εμφράγματος και εγκεφαλικού. Ειδικά σε νέους, προκαλεί τη ρήξη των «ευάλωτων» αθηρωματικών πλακών σε ήπιες στενώσεις των αγγείων (50%) με κύρια επιπλοκή το έμφραγμα και την καρδιακή ανακοπή.

Το test οξείδωσης και αντι-οξείδωσης επιτρέπει μέσα σε λίγα λεπτά τη μέτρηση της τιμής των ελεύθερων ριζών στο τριχοειδικό αίμα. Μάλιστα, με την κατάλληλη καθοδήγηση από το ειδικευμένο επιτελείο της NanoMed Lifestyle Clinic και την ειδική αντιοξειδωτική διατροφή που εξατομικεύεται σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο αντι-οξειδώνεται ο οργανισμός, αλλά επιτυγχάνονται η πρόληψη σοβαρών ασθενειών, η ευεξία και η υγιής επιδερμίδα!

 

Όλα τα «μυστικά» του οργανισμού σε μία… τρίχα!

«Τα μαλλιά είναι ένας καταπληκτικός, σχεδόν άφθαρτος, βιοδείκτης, που μεταφέρει πολλές προσωπικές πληροφορίες σε ένα κβαντικό επιγενετικό επίπεδο. Με λίγες τρίχες μπορούν να χαρτογραφηθούν περισσότεροι από 800 βασικοί δείκτες ευεξίας, τοξινών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών κ.ά.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα «σκαναρίσματος» όλου του ανθρώπινου οργανισμού μέσα από μια τρίχα χάρη στο τεστ επιγενετικής.

Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα όχι μόνο να «διαβαστούν» με εξειδικευμένες διαδικασίες όλοι οι βιοδείκτες, αλλά και να καταγραφεί το ιστορικό μας σε ένα πολυσέλιδο πλάνο που περιέχει πληροφορίες, οδηγίες ευεξίας και σωστού τρόπου διαβίωσης, καθώς και ειδική διατροφή 90 ημερών για την πρόληψη ασθενειών.

«Με βάση αυτά τα αποτελέσματα και το πλάνο, δημιουργείται μια εξατομικευμένη αγωγή μικροθρεπτικών συστατικών, τόσο προσωπική, όσο και το δακτυλικό μας αποτύπωμα!», εξηγεί η κ. Καραγκιοζάκη.

 

Σύντομο βιογραφικό

Η δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη είναι η πρώτη εξειδικευμένη ιατρός καρδιολόγος που ασχολήθηκε με τη Νανοϊατρική στην Ελλάδα και διευθύντρια Νανοϊατρικής στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ. Με την πολυετή εμπειρία της σε θέματα ιατρικής καινοτομίας, αλλά και κλινικής Καρδιολογίας, έχει 180 προσκεκλημένες ομιλίες σε όλα τα μέρη του κόσμου και παρουσιάσεις, κυρίως σε διεθνή συνέδρια, πολλές δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά και είναι εκδότρια του αμερικανικού βιβλίου «Horizons in Clinical Nanomedicine».

Έχει εξειδικευθεί στην Παιδοκαρδιολογία και στις νεότερες απεικονιστικές τεχνικές καρδιάς στην Αγγλία.

Είναι υπεύθυνη της Ελληνικής Πλατφόρμας Νανοϊατρικής www.nano-net.gr/index.php/gr-nanomed και διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Workshop Νανοϊατρικής, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 1.000 επιστήμονες από 60 χώρες.

Εισήγαγε τη νέα ιατρική τάση Lifestyle NanoMedicine, συνδυάζοντας όλη την ιατρική σοφία και τις πρακτικές ολιστικής θεραπείας και ευεξίας του παρελθόντος με τη σύγχρονη τεχνολογία και καινοτομία, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένες αποτελεσματικές θεραπείες και πρωτόκολλα πρόληψης για κάθε ασθενή.

NanoMed Lifestyle Clinic

Διεύθυνση: Bασιλίσσης Όλγας 207, Θεσ/νίκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310827819

www.lifestyleclinic.gr, www.drkaragkiozaki.com