Δυο γυναίκες στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου

Έχοντας κατακτήσει 5 από τις 7 κορυφές του κόσμου στην Αφρική, τη Νότια και Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ωκεανία, η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη, είναι έτοιμες να επιχειρήσουν την άνοιξη την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Ασίας και του κόσμου, το Έβερεστ!

Η Βανέσα και η Χριστίνα είναι δύο συνηθισμένες γυναίκες με ένα …ασυνήθιστο όνειρο. Δύο καθημερινές γυναίκες που εργάζονται σε απαιτητικές θέσεις πολυεθνικών εταιρειών φιλοδοξούν να κατακτήσουν τα 7 Summits – τις υψηλότερες κορυφές σε 7 ηπείρους. Ο στόχος δεν είναι πια μακριά, αφού έχουν ήδη κατακτήσει το Kilimanjaro στην Αφρική, το Aconcagua στην Αργεντινή για τη Νότια Αμερική, το Elbrus στη Ρωσία για την Ευρώπη, το Denali/McKinley στην Αλάσκα στη Βόρεια Αμερική και το Carstensz Pyramid στην Ινδονησία για την Ωκεανία.

Με τις τελευταίες τους επιτυχίες, έγιναν μάλιστα οι πρώτες Ελληνίδες που πάτησαν το πόδι τους στην κορυφή Denali/McKinley στην Αλάσκα και στο Carstensz Pyramid στην Ωκεανία. Μέσα από το project “A Woman Can Be” θέλουν να δείξουν τη μεγάλη δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι γυναίκες. Η Βανέσα Αρχοντίδου, χαρακτηριστικά δήλωσε «Ακολουθούμε τα όνειρα μας και θέλουμε κάθε γυναίκα, κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας να κάνει το ίδιο!». «Κάθε ανάβαση δεν αποτελούσε απλώς μια ανεπανάληπτη εμπειρία, αλλά δυνάμωνε τη θέληση μας να συνεχίσουμε το κυνήγι του τολμηρού, γυναικείου, ορειβατικού και πάνω απ’ όλα ελληνικού στόχου!», πρόσθεσε η Χριστίνα Φλαμπούρη. Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, εάν δεν ήταν αρωγοί ή «ήρωες» όπως συνηθίζουν να αποκαλούν, τις μεγάλες εταιρείες χορηγούς που στέκονται πλάι τους βοηθώντας στη κατάκτηση του ονείρου.

Η δράση “A woman can be” φιλοδοξεί να «ταράξει» τα στερεότυπα και τις παγιωμένες αντιλήψεις για τους ρόλους των γυναικών. Ναι, μια γυναίκα μπορεί να ονειρεύεται, να σπάει τους κανόνες και να παραμένει κοινωνικά αποδεκτή. «Το όραμα της Βανέσας & της Χριστίνας για την κορυφή μας συγκινεί πολύ! Η πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν το «a woman can be”, μία αφετηρία εκπλήρωσης ονείρων για όλες τις γυναίκες, μας εμπνέει! Επιθυμία μας είναι, η Vichy να τις συνοδεύσει σε αυτό το υπέροχο ταξίδι και να τις διευκολύνει στην πορεία τους. Στις προκλητικές συνθήκες που θα βιώσουν, η ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία είναι περισσότερο από απαραίτητες για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών επιθέσεων. Στόχος μας η πρόληψη αλλά και η ανακούφιση της επιδερμίδας τους. Η δύναμη της φύσης εμπνέει τη Βανέσα και τη Χριστίνα. Η δύναμη της φύσης είναι στην καρδιά των προϊόντων Vichy, #awomancanbevichy » υπογράμμισε η Mαργαρίτα Βενάρδου, Marketing Manager της Vichy.

Ο Γιώργος Τσαούσης, Διευθυντής του Τμήματος Consumer Electronics της Samsung Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο, επεσήμανε: «Η δημιουργία και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που θέτουν νέα standards στη βιομηχανία και στην εμπειρία των καταναλωτών, είναι καθημερινή επιδίωξη της Samsung. Όπως η Βανέσα και η Χριστίνα στοχεύουν στην κατάκτηση της Κορυφής των Κορυφών, με την ανάβαση του Όρους Έβερεστ στα 8.848 μέτρα, έτσι κι εμείς δεν εφησυχάζουμε ποτέ, παρά συνεχίζουμε να καινοτομούμε στοχεύοντας στην κορυφή και προσφέροντας ευφυείς λύσεις που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας. Έμπρακτη απόδειξη, η μοναδική Samsung QLED 8K, η τηλεόραση με την συναρπαστική ανάλυση 8Κ και τα 33 εκατομμύρια pixels, που επιτρέπει στους θεατές να μην παρακολουθούν απλώς τη σκηνή, αλλά να γίνουν μέρος της, απολαμβάνοντας κάθε λεπτομέρεια. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποστηρίζουμε το 7 Summits project και παρακολουθούμε περήφανα το συναρπαστικό και γενναίο εγχείρημα της Χριστίνας και της Βανέσας. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!»

Σημαντικοί υποστηρικτές στη κατάκτηση του ονείρου του 7 Summits είναι επίσης οι εταιρείες cardlink, KPMG, EDENRED, The North face και Aktina Travel Group.

#awomancanbe, #7summitshellas, #womenempowerment, #greeceontop