Προλάβετε τα ατυχήματα με τους «αετούς»

Από την Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Αίθουσα Υπουργικού Συμβουλίου, στη Βουλή, Κυριακή 13 Μαρτίου 2011. ΑΠΕ ΜΠΕ/www.papandreou.gr/ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η μέρα που πετάμε τον χαρταετό. Δυστυχώς όμως, το έθιμο αυτό γίνεται πολύ συχνά αιτία ατυχημάτων. Για να τα αποφύγουμε, το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» προειδοποιεί:

* Να πετάμε το χαρταετό σε χώρους ανοιχτούς, μακριά από γκρεμούς, και ποτέ από ταράτσες. Δυστυχώς, κάθε χρόνο τραυματίζονται σοβαρά και καμιά φορά θανατηφόρα, άτομα που πέφτουν από ύψος την ώρα που πετάνε τον χαρταετό.

* Να μην πετάμε το χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Σε περίπτωση που o χαρταετός μπλεχτεί σε αυτά, δεν προσπαθούμε να τον ξεμπλέξουμε, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

* Να έχουμε υπόψη μας, ότι το σκοινί του χαρταετού μπορεί να προκαλέσει κοψίματα και εγκαύματα από τριβή στα χέρια των παιδιών. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να δείξουμε στα παιδιά πώς να το κρατάνε με προσοχή.  Μια καλή λύση για την αποφυγή τέτοιων κοψιμάτων/εγκαυμάτων είναι  η χρήση γαντιών.