Ρόδι: Ένας θησαυρός για την υγεία μας!

Σύμβολο δύναμης, καλοτυχίας, αφθονίας και γονιμότητας, η ροδιά, με προέλευση από την Κεντρική Ασία, θεωρείται το παλαιότερο καρποφόρο δέντρο που καλλιεργείται, από την αρχαιότητα στη λεκάνη της Μεσογείου μέχρι και στην Ινδία. Γνωστό και ως το «φρούτο των Θεών», το ρόδι είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή σε διατροφικά και θρεπτικά συστατικά για μικρούς και μεγάλους: Περιέχει βιταμίνες, μεταλλικά ιχνοστοιχεία και ωφέλιμες ουσίες, όλα αυτά με πολύ λίγες θερμίδες! Ένα ρόδι περιέχει περίπου 80 θερμίδες και ένα ποτήρι χυμού μόλις 130 θερμίδες, ενώ αποτελείται σχεδόν κατά 80% από νερό.
Το ρόδι αποτελεί εξαιρετική πηγή σε βιταμίνη C και βιταμίνη Κ που είναι απαραίτητο να λαμβάνονται καθημερινά από τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει επίσης, σε υψηλά επίπεδα, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α, Β και Ε και μεταλλικά στοιχεία, όπως κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σελήνιο. Είναι τέλος πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες (κυρίως πολυφαινόλες) που θεωρούνται πολύ σημαντικές για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

To καθάρισμά του δεν είναι εύκολο, για αυτό και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Αγ. Αθανασίου Δράμας, με 670 μέλη παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και κύριο αντικείμενο την καθετοποιημένη καλλιέργεια και διαχείριση των φυτειών ροδιάς, την εμπορία και τυποποίηση νωπών φρούτων, δίνει τη λύση με την παραγωγή 100% φυσικών, παστεριωμένων χυμών ροδιού, χωρίς ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα και χωρίς συντηρητικά.

Εκτός από τον σκέτο φυσικό χυμό, δοκιμάστε τον φυσικό χυμό ρόδι με αλόη βέρα, τον συνδυασμό ρόδι με αρώνια και ρόδι με μύρτιλλο! Θα σας ενθουσιάσουν!