10 τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώνετε πριν πάτε για ύπνο

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώνετε πριν πάτε για ύπνο
pantofles krebbati
  1. Σταυρανθή λαχανικά

Healthy eating clean organic fresh vegetable Broccoli flying and bouncing up into the air in studio on a white background for wellness

Σύμφωνα με νέα έρευνα που συγκεντρώθηκε από το Eat Clean, ορισμένα λαχανικά καλύτερα να τρώγονται  μεσημεριανό. Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι γεμάτα με βιταμίνες που είναι εξαιρετικές για εσάς, αλλά επίσης μεταφέρουν μια μεγάλη ποσότητα αδιάλυτων ινών, η οποία χρειάζεται πάντα για πέψη. Η ολιστική διατροφολόγος Elissa Goodman εξηγεί ότι εάν τρώτε αυτά τα λαχανικά πριν πάτε για ύπνο, το σώμα σας θα εξακολουθεί να ‘’εργάζεται’’ για να γίνει η πέψη ενώ κοιμάστε’’, το οποίο με τη σειρά του θα σας εμποδίσει να κοιμηθείτε ήσυχα.

  1. Κόκκινο Κρέας

Raw t-bone steak with herbs and spices

Το κόκκινο κρέας, όπως η μπριζόλα ή το βόειο κρέας, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και έχει παρόμοια επίδραση στο σώμα με τα σταυρανθή λαχανικά που αναφέρονται παραπάνω.

  1. Σάλτσα ντομάτας

Full Frame Shot Of Tomato Sauce

Η σάλτσα ντομάτας είναι ένα άλλο αγαπημένο λαχανικό. Λόγω της υψηλής οξύτητάς του, είναι συχνά η αιτία της καούρας και της δυσπεψίας το πρωί. Μπορείτε ακόμα να φάτε ένα μπολ μακαρόνια για δείπνο, αλλά η διαιτολόγος Alissa Rumsey λέει ότι είναι καλύτερο να το φάτε τουλάχιστον 3 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Πικάντικα τρόφιμα, τα οποία είναι επίσης διαβόητα για την πρόκληση καούρας, δημιουργούν μια επιπλέον ανήσυχη νύχτα ύπνου επειδή αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματός σας.

  1. Αλλαντικά κρέατα και τυριά

Cured meat and cheese platter

Τα αλλαντικά και τα τυριά είναι υπέροχα για πικνίκ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά όχι για δείπνο. Εάν σκοπεύατε να τελειώσετε τη μέρα σας με μια υπέροχη πιατέλα με αλλαντικά, ξανασκεφτείτε το να μετακινήσετε στο brunch: Τα αλλαντικά και τα τυριά περιέχουν τυραμίνη, ένα αμινοξύ που σας κάνει να είστε σε εγρήγορση.

  1. Μαύρη σοκολάτα

Food, Cuisine, Dish, Snack cake, Dessert, Chocolate, Semifreddo, Chocolate brownie, Baked goods, Ingredient,

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει επίσης αμινοξύ που σας κάνει να είστε σε εγρήγορση, παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται στα αλλαντικά και τα τυριά. Βασικά, η μαύρη σοκολάτα δίνει  την διπλάσια ενέργεια, καθιστώντας το ένα πολύ καλύτερο σνακ για το απόγευμα.

  1. Καφές

Directly Above Shot Of Empty Coffee Cup On Table

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, αλλά στην πραγματικότητα ο απογευματινός σας καφές μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση στον ύπνο σας από ότι θα περίμενε κανείς. Η καφεΐνη μπορεί να παραμείνει στο σύστημα σας για ώρες, οπότε είναι καλύτερο να τον αποφύγετε για αρκετές ώρες πριν πάτε για ύπνο.

  1. Αλκοόλ

A woman pouring a sampling of red wine at a wine tasting, focus on hands

Παρόλο που ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μπορεί να σας προκαλεί υπνηλία , το αλκοόλ είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό για τον κύκλο ύπνου σας και έχει αρνητικές επιπτώσεις στα μεταγενέστερα στάδια REM (στάδια ύπνου).

  1. Αναψυκτικά

ditch diet soda

Τα αναψυκτικά είναι γεμάτα ζάχαρη, που σας αφήνουν ξύπνιους όλο το βράδυ  και έχει συνδεθεί ακόμη και με ανήσυχο ύπνο.

  1. Χυμό πορτοκαλιού

Orange juice been poured into glass

Ο χυμός πορτοκαλιού δεν είναι ένα καλό ρόφημα πριν από τον ύπνο. Σαν εξαιρετικά όξινο, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα πριν από τον ύπνο, ανεξάρτητα από το εάν υποφέρετε από παλινδρόμηση ή όχι. Είναι επίσης πολύ ζαχαρούχο, το οποίο, όπως γνωρίζετε, δεν είναι χρήσιμο για όσους προσπαθούν να κοιμηθούν πιο εύκολα.

  1. Νερό

Close-Up Of Water Being Poured Into Glass Against White Background

Το να πίνετε πολύ νερό πριν από τον ύπνο πιθανό να διακόψει τον τρόπο ύπνου σας στοκρεβάτι. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό = ούρηση και πιθανότατα θα θέλετε να σηκωθείτε και να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να το κάνετε αυτό. Το Eat This, Not That, προτείνει  να καταναλώνετε περισσότερο νερό κατά την διάρκεια της ημέρας και να μειώσετε την πρόσληψη νερού λίγες ώρες πρωτού πάτε για ύπνο.

Photos by: Pinterest

Cover Photo: Freepik