Το μαρούλι έχει ονομαστεί «η τέλεια τροφή για απώλεια βάρους» και «φαγητό κουνελιού», αλλά είναι πολύ περισσότερο, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Real Food for life.
Το μαρούλι έχει μόνο 12 θερμίδες για 1 τεμαχισμένο φλιτζάνι. Γι ‘αυτό είναι τόσο καλό για την απώλεια βάρους.
Ένας άλλος λόγος που είναι καλό για την απώλεια βάρους. Αυτή η ίνα βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των χολικών αλάτων από το σώμα. Όταν το σώμα αντικαθιστά αυτά τα άλατα διαλύει τη χοληστερόλη για να τα διαλύσει. Γι ‘αυτό το μαρούλι είναι επίσης καλό για την καρδιά σας!
Η βιταμίνη C και το β-καροτένιο του μαρουλιού συνεργάζονται για την πρόληψη της οξείδωσης της χοληστερόλης. Αυτό αποτρέπει τη συσσώρευση πλάκας.
Το μαρούλι Romaine έχει αναλογία 2/1 ωμέγα-3 προς ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Αυτή είναι μια εξαιρετική αναλογία. Οι θερμίδες στο μαρούλι δεν είναι σημαντικές επειδή υπάρχει τόσο λίπος. Μην καταναλώνετε περισσότερη ποσότητα από όσο πρέπει.
Το μαρούλι Romaine έχει 20% των θερμίδων του σε πρωτεΐνες. Όπως όλα τα τρόφιμα, μεγάλο μέρος της πρωτεΐνης στο μαρούλι είναι πλήρες, αλλά αυτή η ποσότητα μπορεί να αυξηθεί συνδυάζοντας με τρόφιμα που έχουν πρωτεΐνες .
Το λευκό υγρό που βλέπετε όταν σπάζετε ή κόβετε φύλλα μαρουλιού ονομάζεται γαλακτοκαύριο το οποίο έχει ιδιότητες χαλάρωσης και ύπνου που μοιάζουν με το όπιο, αλλά χωρίς τις έντονες παρενέργειες. Απλά φάτε μερικά φύλλα ή πιείτε λίγο χυμό μαρουλιού.
Τα μέταλλα στο μαρούλι βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών και διατηρούν την οξύτητα / αλκαλική ισορροπία σας σε τάξη. Μόλις είστε ισορροπημένοι σε αυτό το επίπεδο, υπάρχουν πολλά οφέλη, όπως μεγαλύτερη ενέργεια, καθαρότερη σκέψη, βαθύ ξεκούραστο ύπνο και νεανικό δέρμα.
Το μαρούλι έχει μέσο γλυκαιμικό δείκτη 15 αλλά επειδή έχει τόσες λίγες θερμίδες το γλυκαιμικό του φορτίο θεωρείται μηδέν. Για όποιον παρακολουθεί τα σάκχαρα του αίματος για ιατρικούς λόγους, αυτό είναι υπέροχο. Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης είναι επίσης κατάλληλος στη διαχείριση βάρους.
Το μαρούλι τρώγεται σχεδόν πάντα ωμό το οποίο έχει πολλά μικροθρεπτικά συστατικά που δεν βρίσκονται σε μαγειρεμένα ή μεταποιημένα τρόφιμα. Η κατανάλωση ωμών τροφίμων προσθέτει επίσης ζωτικές ενέργειες που δεν απομονώνονται ή αναγνωρίζονται από τη διατροφική επιστήμη.
Παρόλο που το μαρούλι έχει πολύ χαμηλές θερμίδες, πολλές ποικιλίες έχουν ακόμα γλυκιά γεύση. Για να έχετε το μέγιστο όφελος από το φαγητό σας, θα πρέπει πραγματικά να το φάτε με ‘’ολόκληρο το σώμα’’ σας και όχι μόνο με το μυαλό σας λέγοντας ότι είναι καλό για εσάς. Αν σας αρέσει η πικρή γεύση μπορείτε να το βρείτε και αυτό!
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν