
Είτε ψάχνετε για ένα σνακ χαμηλών θερμίδων για απώλεια βάρους ή ένα ποτό γεμάτο νερό που μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας, εδώ είναι τα κορυφαία οφέλη για την υγεία σας με κατανάλωση σταφυλιών τακτικά. Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Good Housekeeping.
Τα σταφύλια είναι τροφή με χαμηλές θερμίδες και λιπαρά και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Περιέχουν επίσης ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ένα από αυτά, η ρεσβερατρόλη, πιστεύεται ότι προκαλεί ορισμένες αντιδράσεις που μπορεί να βελτιώσουν τον ενεργειακό μεταβολισμό. Μια μελέτη του 2016 συνέδεσε επίσης τις δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά με τη διατήρηση του βάρους. Επιπλέον, ένα φλιτζάνι σταφύλι έχει περίπου 100 θερμίδες, καθιστώντας τα ένα σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά που μπορείτε να φάτε περισσότερα με χαμηλότερο κόστος θερμίδων.

Η βιταμίνη Κ στα σταφύλια και άλλα προϊόντα υποστηρίζει υγιή οστά και ιστούς, ενώ η αντιοξειδωτική βιταμίνη C προάγει την επούλωση και βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει σίδηρο. Εδώ είναι τι άλλο θα πάρετε σε μια μερίδα φλιτζάνι κόκκινα ή πράσινα σταφύλια:
Θερμίδες: 104
Συνολικός υδατάνθρακας: 27 γραμμάρια
Διαιτητικές ίνες: 1 γραμμάριο
Πρωτεΐνη: 1 γραμμάριο
Λίπος: 0 γραμμάρια
Βιταμίνη C: 27% ημερήσια αξία
Βιταμίνη Κ: 28% ημερήσια αξία
Θειαμίνη: 7% ημερήσια αξία
Ριβοφλαβίνη: 6% ημερήσια αξία
Βιταμίνη Β6: 6% ημερήσια αξία
Κάλιο: 8% ημερήσια αξία
Χαλκός: 10% ημερήσια αξία
Μαγγάνιο: 5% ημερήσια αξία
Όπως και άλλες φυτικές τροφές, τα αντιοξειδωτικά στα σταφύλια μπορούν να μειώσουν την κυτταρική βλάβη προστατεύοντας τις κυτταρικές μεμβράνες. Η κατανάλωση περίπου 1 έως 2 φλιτζανιών σταφυλιών την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ιστών σας περιορίζοντας τις χημικές αντιδράσεις που προκαλούν φλεγμονή στο σώμα σας.

Όσον αφορά την καρδιαγγειακή υγεία, τα σταφύλια είναι υπερβολικά υπερκείμενα. Ορισμένες ενώσεις στα σταφύλια μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση της φλεγμονής από το οξειδωτικό στρες, στη βελτίωση της ροής του αίματος και στην προστασία του αγγειακού σας συστήματος.
Συγκεκριμένα φυτοθρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά όπως τα σταφύλια μπορεί να προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από τις επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας φωτός, σύμφωνα με μερικές μικρές μελέτες. Δοκιμάστε επίσης να τρώτε περισσότερα καρπούζι, ακτινίδια, μούρα, ξηρούς καρπούς, ελιές και ψάρια για μια πιο λαμπερή λάμψη.
Οι πολυφαινόλες σταφυλιών μπορεί να ενισχύσουν τη γνώση και να προστατεύσουν το κεφάλι ; σας διατηρώντας την υγεία και τη λειτουργία των αγγείων. Μπορούν επίσης να διαδραματίσουν ρόλο στη σηματοδότηση νευροδιαβιβαστών και στη μείωση του κινδύνου επιβλαβούς οξείδωσης, και οι δύο συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο γνωστικής μείωσης ως μέρος μιας φυτικής διατροφής.
Η ρεσβερατρόλη, ένα από τα αντιοξειδωτικά ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που βρίσκονται στα σταφύλια, συνδέεται ειδικά με τη βελτίωση της ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα επηρεάζοντας τον μεταβολισμό των υδατανθράκων. Τούτου λεχθέντος, τα προϊόντα με γεύση σταφυλιού μπορούν να περιέχουν πολλά πρόσθετα σάκχαρα, που μπορεί να έχουν το αντίστροφο αποτέλεσμα! Βεβαιωθείτε ότι τρώτε σταφύλια με τη λιγότερο επεξεργασμένη μορφή τους (φρέσκα ή λυοφιλιωμένα σταφύλια ή κρασί!) Για να αποκομίσετε τα οφέλη.
Τα σταφύλια είναι 82% νερό. Η σωστή ενυδάτωση συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση του δέρματος, την αναγέννηση των κυττάρων και τη γενική υγεία. Ωστόσο, παίρνετε το H2O από κάτι παραπάνω από απλά ποτά. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως – το μαντέψατε – τα σταφύλια μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να παραμείνει ενυδατωμένο.

Τα οφέλη των λαχανικών και των φρούτων τα καθιστούν μη εγκεφαλικά όταν επιλέγουν γεύματα και σνακ. Υψηλά αντιοξειδωτικά τρόφιμα όπως τα σταφύλια συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο ορισμένων καρκίνων προστατεύοντας το κυτταρικό DNA, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και περιορίζοντας τις αντιδράσεις που ξεκινούν την ανάπτυξη και ανάπτυξη όγκων.
Οι φαινολικές ενώσεις στα σταφύλια εξακολουθούν να υπάρχουν αφού έχουν υποστεί τη διαδικασία ζύμωσης, όπως όταν γίνουν κρασί. Ένα πλήθος ερευνών συνδέει την τακτική κατανάλωση κρασιού (με μέτρο, φυσικά!) Με μειωμένο κίνδυνο χρόνιας νόσου και βελτιωμένη υγεία συνολικά. Θα πιούμε σε αυτό.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν