Τα μοναδικά δύο πράγματα που χρειάζεσαι για καθαρό πρόσωπο (και είναι ανέξοδα)

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Τα μοναδικά δύο πράγματα που χρειάζεσαι για καθαρό πρόσωπο (και είναι ανέξοδα)
makeup kopela kathreftis

Οι 2 μοναδικές συμβουλές που μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στο δέρμα σου!

Για να έχεις καθαρό πρόσωπο δεν χρειάζονται πολλά πράγματα ούτε ένα σωρό διαφορετικά καλλυντικά! Κι όμως, δεν έχεις ανάγκη ούτε από δεκάδες κρέμες και φυσικά ούτε απ’το make up για να καλύψεις το προσωπάκι σου.

Χρειάζεσαι μόνο δύο πράγματα για καθαρό πρόσωπο κι αυτά είναι στο χέρι σου και δεν κοστίζουν τίποτα. Το ένα είναι να απαλλαγείς απ ΄το άγχος και το άλλο να προσέξεις τη διατροφή σου. Μόλις αντιληφθείς πόσο πολύ επηρεάζει το άγχος τη διατροφή σου, μόνο τότε μπορείς να τα ελέγξεις και το πρόσωπό σου θα γίνει γυαλί!

Ας ξεκινήσουμε, όμως, με το άγχος. Δεν αποτελεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι το άγχος επηρεάζει το πρόσωπό σου και την υγεία σου γενικότερα. Αυτό που θεωρείς εσύ μικρό, καθημερινό άγχος, το άγχος στη δουλειά, τα οικονομικά προβλήματα,μια στεναχώρια μπορούν να επηρεάσουν δραματικά το δέρμα σου χωρίς καν να το αντιληφθείς.

καθαρό πρόσωπο
Freepik

Η κορτιζόλη (η ορμόνη του στρες) βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα όταν αγχώνεσαι. Και τότε είναι που προκαλεί μια φλεγμονώδη αντίδραση στο σώμα. Και κάπως έτσι εμφανίζονται τα σπυράκια και ξεκινά το μαρτύριο.

Και απ’ το άγχος πάμε στη διατροφή. Το έντερο είναι το σημείο όπου αποθηκεύουμε τρισεκατομμύρια μικρόβια, βακτήρια και όλα επικοινωνούν μεταξύ τους. Και όταν κάνεις μια κακή διατροφή τότε τροφοδοτείς εκείνα τα μικρόβια κι αυτά διαρκώς θα ζητούν το κακό φαγητό. Δηλαδή εσύ, ο δικός σου οργανισμός. Και αυτό το φαγητό επηρεάζει εκυός απ το σώμα σου και την υγεία του προσώπου σου.

Μόλις αποβάλλεις το άγχος και ακολουθήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής θα δεις το δέρμα σου να λάμπει ξανά!

Και πού και πού μην ξεχνάς να κάνεις κι έναν καθαρισμό μόνη σου στο σπίτι. Θα σε ανανεώσει!

Πηγή: ipop.gr