Ποια είναι η καλύτερη εποχή για αποτρίχωση με laser;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ποια είναι η καλύτερη εποχή για αποτρίχωση με laser;
wraia podia aptrixwsi laser

Η επιθυμία να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Ωστόσο, αν επιλέξουμε την αποτρίχωση με LASER, υπάρχουν κάποιες εποχές που είναι καλύτερες για την διαδικασία αυτή συγκριτικά με άλλες. Ο χειμώνας θεωρείται η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσουμε αποτρίχωση με LASER. Για ποιους λόγους ισχύει αυτό, μας εξηγεί ο Dr. Τζερμιάς, Δερματολόγος, εξειδικευμένος στην Οξφόρδη, Συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικός Διευθυντής στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics.

Γιατί ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για αποτρίχωση με LASER;

“Τον χειμώνα, το δέρμα έχει χάσει τελείως το σκούρο χρώμα του καλοκαιριού και εμφανίζει τη φυσική του χρωματική χροιά. Καθώς η ενέργεια του LASER δρα αποτελεσματικά στις σκουρόχρωμες τρίχες, όσο περισσότερη αντίθεση υπάρχει μεταξύ του χρώματος της επιδερμίδας και της τριχοφυΐας, τόσο πιο αποτελεσματική και γρήγορη είναι η αποτρίχωση. Φυσικά, αν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση με LASER το καλοκαίρι, μπορείτε! Απλά, δεν πρέπει να εκθέσετε στον ήλιο τις περιοχές του σώματος που πρόκειται να αποτριχώσετε. Εάν δεν λάβετε σοβαρά υπόψη αυτό τον περιορισμό και ζητήσετε από κάποιον να σας κάνει αποτρίχωση σε μαυρισμένο δέρμα, το μόνο που θα κερδίσετε είναι επώδυνα εγκαύματα και σοβαρή βλάβη στο δέρμα σας. Το γεγονός αυτό συμβαίνει επειδή το μαυρισμένο δέρμα προσελκύει την εστίαση του LASER περισσότερο από τις σκουρόχρωμες τρίχες. Για τον λόγο αυτό, πάντα τονίζω πώς η αποτρίχωση με LASER είναι ιατρική πράξη και για ασφαλή αποτελέσματα πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη δερματολόγου.”

Ένας ακόμη λόγος που μας εξυπηρετεί καλύτερα να κάνουμε τον χειμώνα αποτρίχωση με LASER, σύμφωνα πάντα με τον Dr. Τζερμιά, είναι πως το σώμα μας είναι καλυμμένο με μακρύτερα ρούχα και αυτό μας βοηθάει στην προετοιμασία για την αποτρίχωση με LASER. Πώς; Έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να μακρύνουν, όσο χρειάζεται, οι τρίχες πριν από την θεραπεία, χωρίς να είναι εμφανείς στους άλλους!

“Επιπλέον”, επισημαίνει ο εξειδικευμένος στα LASER δερματολόγος, “επειδή σε περιπτώσεις έντονης τριχοφυΐας ή για εφαρμογή σε πολλές περιοχές του σώματος, η αποτρίχωση με LASER μπορεί να χρειαστεί αρκετό διάστημα για να ολοκληρωθεί, ξεκινώντας τους χειμερινούς μήνες θα έχετε την χρονική άνεση για την σωστή θεραπεία, προτού μπει ο ζεστός καιρός και ξεκινήσει η έκθεση στον ήλιο.”

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με LASER;

“Η αποτρίχωση με LASER είναι μια διαδικασία κατά την οποία μια συγκεντρωμένη δέσμη φωτός εκπέμπεται από μια συσκευή LASER και διεισδύει στον θύλακα της τρίχας”, τονίζει ο Dr. Τζερμιάς. “Η ενέργεια απορροφάται από την χρωστική ουσία της τρίχας και με την μορφή θερμότητας καταστρέφει οριστικά τον βολβό της, χωρίς να τραυματίζει καθόλου τον περιβάλλοντα ιστό του δέρματος.”

Για βέλτιστα αποτελέσματα απαιτείται μια σειρά από συνεδρίες ανάλογα με την πυκνότητα και την ποιότητα της τριχοφυΐας, καθώς και από την περιοχή του σώματος. “Διαθέτοντας το πλέον εξελιγμένο LASER”, επισημαίνει ο Dr. Τζερμιάς, “το οποίο συνδυάζει τις ενέργειες του LASER Αλεξανδρίτη και του Nd:YAG καταφέρνουμε να προσφέρουμε μόνιμο αποτέλεσμα αποτρίχωσης σε κάθε τύπο και χρώμα δέρματος, χωρίς κανένα περιορισμό. Το LASER μπορεί να εφαρμοστεί με απόλυτη ασφάλεια ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου και του σώματος, καθώς προσαρμόζουμε ανάλογα την ένταση της δέσμης πριν την διαδικασία. Φυσικά, πάντα προηγείται δερματολογικός έλεγχος της περιοχής που πρόκειται να αποτριχωθεί για πιθανή ύπαρξη σπίλων (ελιών), θυλακίτιδας, δερματικών βλαβών ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Οι μέθοδοι αποτρίχωσης με εξελιγμένα LASER εφαρμόζονται άνετα και ανώδυνα σε όλα τα μέρη του προσώπου και του σώματος, ενώ σας χαρίζουν τέλεια απαλή και λεία επιδερμίδα χωρίς ξηρότητα, ερυθρότητα και τραύματα, όπως συνήθως συμβαίνει με τη χρήση κεριού, ξυραφιού ή άλλων αποτριχωτικών προϊόντων.”

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο, εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com www.tzermias.gr)

Πηγή: https://www.harpersbazaar.gr