Ομορφιά Γένους Αρσενικού

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ομορφιά Γένους Αρσενικού
man

Ανδρική περιποίηση
Η περιποίηση του προσώπου δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Η ανδρική επιδερμίδα έχει τις ίδιες ανάγκες και χρειάζεται εξίσου φροντίδα για να διατηρηθεί ελαστική, σφριγηλή, νεανική, παρά το γεγονός ότι είναι πιο πλούσια σε ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και 20% παχύτερη από αυτή των γυναικών. Η ωραία εμφάνιση ξεκινά από τη σωστή περιποίηση, άποψη που τελευταία φαίνεται να ενστερνίζονται όλο και περισσότεροι άνδρες, αφιερώνοντας χρόνο σε αυτή. Οι εξειδικευμένες θεραπείες που εφαρμόζονται από τους ειδικούς της ομορφιάς μπορούν να βελτιώσουν την υφή και την όψη της επιδερμίδας του προσώπου σας, ώστε να δείχνετε ακόμη πιο φρέσκοι και ξεκούραστοι.
Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία
Πρόκειται για ένα βελτιωμένο σύστημα διαδερμικής μεταφοράς μικροποσοτήτων δραστικών ουσιών, το οποίο καταργεί τη χρήση της βελόνας, που χρησιμοποιείται στην ενέσιμη μεσοθεραπεία. Η νέα αυτή ανώδυνη τεχνική βοηθά σημαντικά το αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα, καθώς προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, θρέψη και αναζωογόνηση, βελτιώνει το σφρίγος και τον τόνο του και συμβάλλει στη μείωση ρυτίδων και κηλίδων που προκαλούνται από τη φωτογήρανση.
Η διείσδυση των ουσιών -υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες Α και C- επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ειδικά ρυθμισμένων μικρορευμάτων στην υπό θεραπεία περιοχή, η οποία ψύχεται ταυτόχρονα μέσω της κεφαλής του μηχανήματος. Το υαλουρονικό οξύ είναι δομικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών, που προσδίδει ελαστικότητα και σφριγηλότατα, και επειδή συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό ενυδατώνει βαθιά το δέρμα. Η βιταμίνη Α (ρετινόλη) ρυθμίζει την αύξηση των επιδερμικών κυττάρων, βοηθά στην επούλωση του δέρματος και αποτελεί αντιγηραντικό παράγοντα. Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) ενισχύει την ανάπλαση της υδρολιπιδικής μεμβράνης, αναστέλλει τον σχηματισμό μελανίνης και επιπλέον λειτουργεί ως ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας.
Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 45 λεπτά και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες άμεση, καθώς η μόνη πιθανή αντίδραση είναι ήπια ερυθρότητα, που υποχωρεί τις επόμενες ώρες.
Θεραπεία με οξέα
Αν αναζητάτε μια ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο βελτίωσης της εικόνας του προσώπου, τότε η θεραπεία με οξέα θα σας ενθουσιάσει. Τα οξέα είναι ομάδα οργανικών μη τοξικών ουσιών που βρίσκονται σε τροφές όπως τα φρούτα (γλυκολικό, λακτικό, κιτρικό, μηλικό, τρυγικό οξύ). Σε μικρές συγκεντρώσεις μειώνουν τη συνοχή των κυττάρων στην κεράτινη στοιβάδα και επιτυγχάνουν την απολέπιση του δέρματος. Επιπλέον ενεργοποιούν τη φυσική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται απαλή, λαμπερή, περισσότερο συμπαγής και ανθεκτική. Η θεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή μειγμάτων οξέων με μικρό μοριακό βάρος και μεγάλη βιο-δραστικότητα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Βελτιώνει θεαματικά την όψη του δέρματος, μειώνει τις λεπτές γραμμές, χαρίζει φωτεινότητα, διορθώνει περιοχές αποχρωματισμού (πανάδες), απαλύνει τις ουλές από ακμή.
Η διάρκεια της θεραπεία κυμαίνεται από 30 έως 45 λεπτά. Συνήθως παρατηρείται ήπια ως έντονη ερυθρότητα της επιδερμίδας, ανάλογα με το βάθος της θεραπείας.
Botox
Οι ενέσιμες επεμβάσεις δεν αποτελούν πλέον ταμπού για τους άνδρες που επιθυμούν μια ανανεωμένη εικόνα του εαυτού τους. Το botox είναι αρκετά δημοφιλές ανάμεσα στον ανδρικό πληθυσμό, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάκτηση της νεότητας. Η βοτουλινική τοξίνη, η ενεργός ουσία του botox, χρησιμοποιείται από το 1980 στην ιατρική για τη θεραπεία των συσπάσεων των μυών του προσώπου, τα «τικ» και το ραιβόκρανο.
Το botox είναι ιδανικό για την εξάλειψη των ρυτίδων. Οι ιδανικοί υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη θεραπεία είναι όσοι έχουν τις λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης, που προκαλούνται από τις συσπάσεις των μυών, όπως το συνοφρύωμα ανάμεσα στα φρύδια. Στους άνδρες, οι ρυτίδες είναι περισσότερο δυναμικές και συνήθως πιο βαθιές σε σχέση με τις γυναίκες, καθώς ειδικά οι μύες του μεσόφρυου είναι πολύ πιο ανεπτυγμένοι. Πώς λειτουργεί το botox; Ουσιαστικά, μειώνει τις συσπάσεις των μυών που προκαλούν ή εμβαθύνουν τις ρυτίδες έκφρασης. Καθώς οι συσπάσεις γίνονται λιγότερο έντονες, οι μύες χαλαρώνουν και οι ρυτίδες εξαλείφονται. Ιδιαίτερα στους άνδρες, επιβάλλεται η διατήρηση κινητικότητας στην περιοχή, ώστε να µη χάσει την εκφραστικότητά της. Η βοτουλινική τοξίνη εγχέεται ενδομυϊκά µε τη βοήθεια μιας πολύ μικρής βελόνας. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μισή ώρα και είναι σχεδόν ανώδυνη. Αν όμως επιθυμείτε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά αναισθητική κρέμα. Στα σημεία όπου γίνονται οι ενέσεις δημιουργείται ένα ελαφρύ φούσκωμα, το οποίο υποχωρεί γρήγορα, γι’ αυτό και η επιστροφή στις δραστηριότητές σας είναι άμεση. Το αποτέλεσμα φτάνει στο μέγιστο μετά τις δύο-τρεις εβδομάδες και διατηρείται για τρεις-τέσσερις μήνες την πρώτη φορά.
Tip
Η επιλογή μιας θεραπείας και του ειδικού που θα την πραγματοποιήσει απαιτεί προσοχή και σωστή έρευνα. Όσο συνηθισμένες και αν είναι κάποιες θεραπείες, ακόμη και οι ενέσιμες, πριν να λάβετε την τελική απόφαση, φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι απευθύνεστε σε έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο, που θα ζητήσει το πλήρες ιατρικό ιστορικό σας και θα σας ενημερώσει για τις αντενδείξεις, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και, βέβαια, θα απαντήσει σε όλες τις απορίες σας.