Μην γλείφετε το κουτάλι όταν φτιάχνετε γλυκό

Mην γλείφετε τα κουτάλια όταν φτιάχνετε γλυκά, προειδοποιεί ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), καθώς ελλοχεύουν κίνδυνος σαλμονέλωσης από τα ωμά αυγά και μόλυνσης από κολοβακτηρίδιο από το ωμό αλεύρι.

Το 2016 μία παρτίδα αλευριού μολυσμένη από Ε.Coli είχε σαν αποτέλεσμα να νοσήσουν δεκάδες άνθρωποι στο Κάνσας και στο Μιζούρι και να αποσυρθούν από τα ράφια εκατομμύρια τόνοι αλευριού.

Μία ανάλογη επιδημία σαλμονέλας είχε ξεσπάσει στη Νέα Ζηλανδία, και οφειλόταν επίσης σε ωμό αλεύρι.

Οι σχετικοί κίνδυνοι ευτυχώς εκμηδενίζονται όταν τα αυγά και το αλεύρι ψηθούν. «Το επαρκές μαγείρεμα σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια», αναφέρουν οι αρχές.

utipro banner 270x200 A

banner2

Please publish modules in offcanvas position.