Οι γυναίκες που έχουν αυξημένο ασβέστιο, μπορεί να αποφύγουν την πρόωρη εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Το…
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους επίκουρους καθηγητές Στέφαν Μπρούνερ και Μόριτς Σίνερ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού…
Ένα κυλικείο από μαθητές για μαθητές, με συμβολικές τιμές και υγιεινά προϊόντα που παρασκευάζουν περιοδικά γονείς, λειτουργεί στο Δημοτικό Σχολείο…
Η Kοιλιοκάκη (Coeliac ή Celiac Disease) είναι μία από τις συνηθέστερες, συνδεδεμένες γενετικά, ασθένειες στην Ευρώπη, η  οποία προκαλείται από…
Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε το παραδοσιακό, άσπρο ψωμί. Δηλαδή ψωμί με λευκό αλεύρι, το οποίο σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία…
Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα οδηγούν τους καταναλωτές, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, σε αγορά και κατανάλωση κυρίως…
Η λύση για αποτελεσματικότερο αδυνάτισμα δεν βρίσκεται πάντοτε στις τροφές με χαμηλά λιπαρά και λίγους υδατάνθρακες. Αρκετά προϊόντα που περιέχουν…
H υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει συνδεθεί με την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ λόγω της αύξησης των επιπέδων…
Όπως κάποια είδη καρκίνου ανταποκρίνονται διαφορετικά σε συγεκριμένες θεραπείες, έτσι ανταποκρίνονται και συγκεκριμένες τροφές. Μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών είναι…
Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή βιταμίνης-Ε, χαλκού, μαγνησίου και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα υγιών ακόρεστων λιπαρών οξέων…
Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι τα όσπρια προσφέρουν προστασία έναντι του διαβήτη τύπου 2 (το οποίο είναι ένα σημαντικό…
Δίνει μοναδική γεύση σε κάποια φαγητά και έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, πολλοί όμως το αποκλείουν από τη διατροφή…
Η μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και πολλοί άλλοι παράγοντες υποβιβάζουν τις προσπάθειές μας να ζούμε μια ζωή… όσο πιο καθαρή…
Υπάρχουν τρόποι να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και τις μαγειρικές μας πρακτικές έτσι ώστε να επιτύχουμε σωματική, ψυχική και…